Wednesday 8 July 2015

Moeten we oorlogsschepen of Growboxx plantcocons® naar Afrika sturen?

Mijn vader – geboren in 1930 – moest van school af toen hij 11 was, toen de 2e Wereldoorlog startte. Als teler leerde hij mij een simpele waarheid: ‘geef je geld nooit uit aan melk, het is beter om een koe te kopen’.

In de afgelopen maanden hebben we verschrikkelijke beelden gezien van Afrikaanse vluchtelingen die in Europa een beter leven hopen te vinden. Europa besloot oorlogsschepen te sturen. Is dat het juiste antwoord? Het echte probleem is niet te schepen waarop de vluchtelingen worden vervoerd, maar de wens om het Afrikaanse continent te verlaten. 

Als we goede levensomstandigheden in Afrika kunnen ontwikkelen, zullen de bewoners er willen blijven, en niet meer vluchten naar Europa, waar ze een beter leven proberen te zoeken. Als de oplossing zo voor de hand ligt, waarom voeren we deze dan niet uit? Zou het zijn omdat Europa voortdurend bezig is om problemen individueel op te lossen, in plaats van ze als geïntegreerd te zien. Het is makkelijk om Griekenland als voorbeeld te gebruiken, maar laat ik een andere noemen. Nederland zal de productie van duurzame energie te verhogen van 4% nu naar 23% in 2023, om zo de CO₂ uitstoot te verminderen. Nederland zal 20 miljard USD in windmolens investeren om deze doelstelling te bereiken. De investering zal slechts 1.2% van de CO₂ uitstoot verminderen. Door deze investering zal de energieprijs voor Nederlandse families – waarvan al 9% zonder werk zit – meer dan 3 keer zo hoog worden, van 5 cent nu tot 17 cent per KW in 2020. Is dit financieel gezien wel handig? Moeten we niet naar de klimaatverandering kijken als een geïntegreerd probleem, in plaats van het alleen proberen op te lossen?

Ik geloof dat we 7 geïntegreerde problemen hebben in de 21e eeuw, waaronder klimaatverandering. Dat zijn:
  1. Erosie
  2. Armoede
  3. Voedselcrisis
  4. Klimaatverandering
  5. Werkloosheid
  6. Ruraal-urbane migratie
  7. Dalend grondwaterpeil 
Afrikanen komen naar Europa omdat zij zwaar lijden onder deze 7 problemen. Hierdoor pleit ik om te investeren in de Treesolution. Voor dezelfde 20 miljard USD die Nederland van plan is uit te geven aan windmolens, kunnen we de hele Afrikaanse Great Green Wall beplanten met de moderne Groasis Technology, dus 15 miljoen hectare fruitbomen planten, 15 miljoen nieuwe banen creëren en jaarlijks 75 miljoen ton voedsel produceren. 

De universiteit van Stuttgart ontdekte dat Jatropha bomen tot wel 25 ton CO₂ per hectare uit de lucht ontnemen; 15 miljoen hectare fruitbomen zullen jaarlijks makkelijk 225 miljoen toen CO₂ uit te lucht halen – dat staat gelijk aan de jaarlijkse uitstoot in Nederland. Door de Treesolution te gebruiken om de Afrikaanse Great Green Wall te beplanten, zal Nederland het eerste 100% CO₂ neutrale land zijn in de wereld. Deze CO₂ neutraliteit zal worden gehaald met dezelfde investering als het bouwen van windmolens die slechts 1.2% van de CO₂ uitstoot verminderen. Niet alleen de Afrikaanse Great Green Wall zal 15 miljoen banen creëren, er zullen ook duizenden banen in Nederland worden gecreëerd. Fruitbomen planten – de Treesolution – is de geïntegreerde oplossing die we nodig hebben voor de 7 geïntegreerde problemen, om zo emigratie te stoppen en een positieve vooruitzichten te planten in de hoofden en harten van de Afrikanen.  

Deel deze gedachte alstublieft met uw vrienden en familie zodat we het debat kunnen starten en het leven van miljoenen mensen in Afrika en bijna 60 miljoen anderen op de wereld kunnen verbeteren. Om dit debat op gang te brengen hebben we een forum geopend op onze website www.groasis.com. 

De Green Musketeer

Ps: mijn boek The Treesolution over dit onderwerp is hier gratis te downloaden

No comments:

Post a Comment